Установка круиз контроля на Citroen C-Elysee (Peugeot 301)

Список форумов ТЕХНИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ Салон, звук, автоэлектроника, системы безопасности Citroen C-Elysee

Модератор: Модераторы

  • 5

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 11.09.2013, 10:23

Вирішив спробувати встановити круіз контроль (далі КК) та активувати його через Diagbox з допомогою діагностичного кабелю.

Замовив ручку управління КК та діагностичний кабель з просторів Китаю. Встановив ручку КК на штатне місце.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Витрати:

- ручка КК - 30 доларів - (Peugeot 206 207 307 308 408 оригинальный высокое качество пластика постоянная скорость круиз ручка);

- діагностичний кабель - 70 доларів - (Diagbox 7.82 Lexia3 Lexia 3 V48 PP2000 Lexia citroen peugeot диагностический интерфейс бесплатная доставка);

Діагностичне ПЗ йде з кабелем, але можна взяти, наприклад, тут - (http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4356706)

Результат:

Для мого авто Diagbox не дає активувати КК як додаткову опцію, виводиться повідомлення, що для вашого авто це не можливо.

Якщо змінювати параметри вручну, то на приборці починає відображатись значоки ліміту і круізу, але якщо знімаєм з паузи, то цифри або прочерки моргають, що свідчить з мануала про помилку і ні круіз ні ліміт не працює.

Знайшов слідуючу інформацію: доустновити круіз можна не на всі типи двигунів(точніше блоків управління, які відповідають за двигун), але якщо як опцію замовляти, то можна, тобто на заводі програмно блокують цю опцію.

Изображение

"Комплект для установки круиз-контроля предназначен и продается для 208 (A9), C3 (A51) и 301 (M3)/ CElysée (M4), так же как, начиная с номера OPR O 11620 для: 206+ (T3E), 207 (A7), 308 (T7), Expert3/Jumpy3 (G9). Таблица предназначений "двигатель/обозначение" открывается щелчком по пиктограмме (таблица применимости)"

Изображение

Судячи з приведеної інформації вище, то круіз можна доустановити на авто з двигуном 1,2 і думаю, що можна активувати його в ОД, якщо адекватний, якщо ж ні, то, можна провести активацію методом як для двигунів 1,6.

Для двигунів 1,6 аналогічна активація, як для двигуна 1,2 не можлива, але про варіант можливої активації КК для дизельного двигуна 1,6 (думаю що, для бензинового 1,6 можна активувати КК по таком ж принципу), можна почитати тут - Вариант активации круиз контроля на Citroen C-Elysee (Peugeot 301) і тут Вариант активации ограничителя скорости на Citroen C-Elysee (Peugeot 301).

КК встановлено, активовано і протестовано з пробігом понад 800 км, нарікань немає, все працює як показав на відео АК-47.

- при включенні КК відображається значок КК на панелі приборів, в стані "Пауза" з прочерками;

Изображение

- після перемикання на 4 або 5 швидкість знімаємо КК з паузи кнопкою з торця ручки КК і кнопками "+" або "-" вибираємо бажану швидкість;
- авто підтримує задану швидкість;

Изображение

- якщо ставим КК на паузу кнопкою з торця ручки КК, то КК стає на паузу;
- якщо натискаємо педаль гальма, то КК стає на паузу;
- якщо натискаєм педаль щеплення, то КК стає на паузу;

Изображение

- якщо їдем з гірки або додаєм обертів педалю газу, то швидкість моргає, після того як відпустить педаль або з'їхати з гірки, то КК по мірі зменшення поточної швидкості до заданої швидкості знов починає її підтримувати.
Последний раз редактировалось y.dengaev 25.10.2013, 18:10, всего редактировалось 37 раз(а).
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Sponsor

Sponsor
 

Непрочитанное сообщение saliy4ik » 11.09.2013, 11:02

классно! еще одна инструкция
saliy4ik M
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Возраст: 29
Репутация: 66
Сообщения: 481
Зарегистрирован: 16.07.2013
Город: Першотравенск
Ваш автомобиль: Citroen C-Elysee 1.2 Tendance+
Клубная карта №: 000001

Непрочитанное сообщение Mayakzp » 11.09.2013, 12:46

А ОД может интересно поставить круиз на дизеля и сколько все будет стоит с отметкой в сер.книге.
Mayakzp
Репутация: 73
Сообщения: 605
Зарегистрирован: 12.05.2013
Город: Запорожье
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.6 HDI Exclusive

Непрочитанное сообщение Денис » 11.09.2013, 15:55

y.dengaev, Скажи пожалуйста ,а проводка к мозгам там есть ,или она в комплекте с управлением или как ?
Изображение
Денис M
Аватара
Возраст: 35
Откуда: Луцк
Репутация: 27
Сообщения: 157
Зарегистрирован: 25.02.2013
Город: Луцк
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.6VTI Tendance МКПП

  • 1

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 11.09.2013, 16:17

Денис писал(а):y.dengaev, Скажи пожалуйста ,а проводка к мозгам там есть ,или она в комплекте с управлением или как ?

під кожухом вже проводка встановлена, просто встановлюється ручка круіза у фішку, судячи з того як це робили інші люди з іншими моделями, надіюсь шо ця фішка зв'язана з ЄБУ

Якшо дивтись на запчастини і аксесуари по http://service.citroen.com/ для круіза вони говорять тільки про одну ручку, про ще додатковий якийсь блок і проводки там немає мови, так як наприклад для того ж джойстіка на магнітоли, де потрібна проводка ще і блок.

Після того як все в мене буде і спробую активувати, буде видно, потрібно почекати кабель
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение Semka » 13.09.2013, 10:43

тоже заинтересовал этот вопрос, получается ручка просто вставляется в пазы и никаких кабелей не надо
редактор WAZE c июня 2015
Semka M
Репутация: 3
Сообщения: 73
Зарегистрирован: 28.04.2013
Город: Днепропетровск
Ваш автомобиль: цельза 1.6МКПП

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 13.09.2013, 11:11

Semka писал(а):тоже заинтересовал этот вопрос, получается ручка просто вставляется в пазы и никаких кабелей не надо

для підключення ручки не потрібно, потрібен діагностичний кабель для активації опції у мозгах

коли отримаю кабель, напишу про результат
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение Димон » 18.09.2013, 10:47

y.dengaev писал(а):Замовити діагностичний адаптер можна в нас за ціною від 950 грн і вище або також з просторів китаю від 50 доларів (потрібно бути обережним бо вже є китайські копії на китайську копію, можло не буде працювати або підтримувати всі опції або якийсь авто).

Я замовив цей
Я так понимаю после того как вы установите круиз, вам этот адаптор не нужен будет ?
y.dengaev писал(а):для підключення ручки не потрібно, потрібен діагностичний кабель для активації опції у мозгах
После активизации опции, возможно у вас купить этот кабель ? Если конечно он не нужен будет вам
Димон M
Член клуба
Член клуба
Аватара
Возраст: 31
Репутация: 137
Сообщения: 1537
Зарегистрирован: 27.03.2013
Город: Киев
Ваш автомобиль: Citroen C-Elysee 1.6 Exclusive
Клубная карта №: 000015

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 18.09.2013, 11:49

пока точно сказати не можу, це якби і діагностика відразу без сервіса буде, прийде буде видно
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение Phantomlord » 18.09.2013, 12:09

y.dengaev писал(а):пока точно сказати не можу, це якби і діагностика відразу без сервіса буде, прийде буде видно
А специальное ПО у вас уже есть? Насколько я знаю, то чтоб что-то изменить в мозгах машины через этот разъём ПО должно подключаться на центральный сервер (Франция). Так мне например закачивали обивку для магнитолы, чтоб активировать функцию задних динамиков...
Дайте человеку всё, чего он желает, и в ту же минуту он почувствует, что это всё не есть всё.

Изображение
Phantomlord M
Член клуба
Член клуба
Аватара
Возраст: 32
Откуда: Киев
Репутация: 43
Сообщения: 866
Зарегистрирован: 17.05.2013
Город: Киев
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.2 VTi Tendance
Клубная карта №: 000016

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 18.09.2013, 12:30

ПО є, з кабелем також йде в комплекті
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Sponsor

Sponsor
 

Непрочитанное сообщение Phantomlord » 18.09.2013, 12:55

y.dengaev писал(а):ПО є, з кабелем також йде в комплекті
Ну тогда, я думаю, у меня скоро назреет командировка в Житомир :biggrin:
Или если Вы будете в Киеве, дайте знать. Договоримся на счет разблокирования крузака :beer:
Дайте человеку всё, чего он желает, и в ту же минуту он почувствует, что это всё не есть всё.

Изображение
Phantomlord M
Член клуба
Член клуба
Аватара
Возраст: 32
Откуда: Киев
Репутация: 43
Сообщения: 866
Зарегистрирован: 17.05.2013
Город: Киев
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.2 VTi Tendance
Клубная карта №: 000016

Непрочитанное сообщение Riksson » 25.09.2013, 15:00

Хороший человек в житомире Живет :clap: Нужно встретится...

Добавлено спустя 53 секунды:
y.dengaev, А Вы кем работаете, если конечно не секрет, откуда такие познания?
Riksson M
Репутация: 16
Сообщения: 278
Зарегистрирован: 23.05.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.2 VTi

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 25.09.2013, 15:07

Познанія в чому саме? Про установку круіз-контроля? працюю програмістом.
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение Riksson » 25.09.2013, 15:21

y.dengaev писал(а):Познанія в чому саме
Та в усьому.. розібрати нову машину, потрібно мати руки з правильного місця, я сам не один рік працюю пов"язаний з автосервісом і автозапчастинами, багато крутив гойок, мав не одну машину, але якось "стрьомно" туди лізти, особливо в мозги. Можливо це тому що ця перша з салону, і тяжко зароблялася)))
Riksson M
Репутация: 16
Сообщения: 278
Зарегистрирован: 23.05.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.2 VTi

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 25.09.2013, 15:25

Ну певно руки ростуть з більш менш правильного місця :smile:

ну от, полізу, побачу (там я ще не був :biggrin: ) і будем мати якийсь результат)))
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение 7biozz » 05.10.2013, 22:43

а этот кабель дамп сливает ?
на случай если авто надо будет перешивать, и прошива будет кривая (


а еще это путь к дизельному 115 сильному мотору )

пс. если не тяжело, подскажите на каой микросхеме собран кабель ? сам занимаюсь ремнторм мобилок, есть куча различных програматоров, китайский софт привязывается к айди железа кабеля, или там стоит смарт карта для защиты ?
опишите пожайлуста кабель поподробнее
Последний раз редактировалось 7biozz 05.10.2013, 22:49, всего редактировалось 1 раз.
7biozz M
Возраст: 31
Репутация: 2
Сообщения: 60
Зарегистрирован: 04.06.2013
Город: Львов
Ваш автомобиль: R.I.P. 1.6 hdi exclusive

Непрочитанное сообщение Денис » 05.10.2013, 22:45

y.dengaev, если не получится я в очередь на джойстик. Так что выздоравливай скорее,мы ждем развязки.
Изображение
Денис M
Аватара
Возраст: 35
Откуда: Луцк
Репутация: 27
Сообщения: 157
Зарегистрирован: 25.02.2013
Город: Луцк
Ваш автомобиль: C-Elysee 1.6VTI Tendance МКПП

Непрочитанное сообщение y.dengaev » 06.10.2013, 08:58

7biozz писал(а):а этот кабель дамп сливает ?
на случай если авто надо будет перешивать, и прошива будет кривая (


а еще это путь к дизельному 115 сильному мотору )

пс. если не тяжело, подскажите на каой микросхеме собран кабель ? сам занимаюсь ремнторм мобилок, есть куча различных програматоров, китайский софт привязывается к айди железа кабеля, или там стоит смарт карта для защиты ?
опишите пожайлуста кабель поподробнее

ще не розібрався до кінця, потрібно гуглити. Кабель ще не розбирав, на вигляд як звичайний китайський, але в комплекті наклейки з надписом "Made in France" :biggrin:
y.dengaev
Золотые руки
Золотые руки
Аватара
Репутация: 432
Сообщения: 1621
Зарегистрирован: 10.07.2013
Город: Житомир
Ваш автомобиль: С-Elysee 1,6 HDI Tendance
Клубная карта №: 000007

Непрочитанное сообщение Alexey Vasilev » 14.10.2013, 13:42

Karbon писал(а):По поводу круиза. Общался в пятницу с ОД (хотел выведать как его активировать :smile: ) - сказали что для установки неслабая сумма нужна. Кроме ручки круиза надо еще и блок менять. Он не перепрошивается :eek: Свой сдаете, а другой из-за бугра получаете. Если бы не блок стоило бы все копейки.

В такой интерпретации это звучит как, сдайте свой, и получите свой-же (прошитый) но под видом нового.
По-нормальному должно быть "вот ваш блок, а мы вам поставили другой". Свой блок можете потом продать.
Alexey Vasilev M
Член клуба
Член клуба
Аватара
Возраст: 39
Репутация: 48
Сообщения: 644
Зарегистрирован: 09.08.2013
Город: Dniepropetrovsk
Ваш автомобиль: Citroen C-elysee 1.6 TD
Клубная карта №: 000017

След.

Вернуться в Салон, звук, автоэлектроника, системы безопасности Citroen C-Elysee

Кто сейчас на сайте

Сейчас этот форум просматривают: 2 гостя